16 Decembar, 2018 11:04 PM
Zovko Mobility

Glumica vraća novac da bi mogla da govori o Trumpu?

Stormy Daniels ponudila je da vrati 130.000 dolara koliko joj je bilo plaćeno da šuti, kako bi mogla slobodno da govori o njenom odnosu sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i da objavi bilo kakve poruke, fotografije ili video-snimke koje možda posjeduje.

Danielsova, odnosno Stephanie Clifford kako joj je pravo ime, ovu ponudu je iznijela u ponedjeljak u pismu Trumpovom privatnom advokatu Michaelu Cohenu, koji je prekršio sporazum o povjerljivosti sa njom neposredno pred predsjedničke izbore 2016. godine, prenosi NBC.

To pismo je, kako se navodi, takođe poslato i Lawrence S. Rosenu, advokatu koji se predstavio kao Cohenov zastupnik, kao i kompaniji EC LLC koju je osnovao Cohen u vezi sa sporazumom i isplatom koja je izvršena na račun Cliffordove u oktobru 2016. godine.

U tom pismu o kojem je prvi pisao list NewYork Times, navodi se da bi novac bio prebačen na račun koji se vodi na Trumpa, do petka.

Zauzvrat, Cliffordovoj bi bilo dozvoljeno da „otvoreno i slobodno govori o njenoj prijašnjoj vezi sa predsjednikom i pokušajima da bude ušutkana kao i da koristi i objavljuje tekstualne poruke, fotografije i video-materijal u vezi sa predsjedikom koji možda ona posjeduje, a sve bez straha od odmazde ili zakonske odgovornosti“, navodi se u pismu.

„Nikada nije bilo pitanje novca. Uvijek je bilo u vezi sa tim da gospođici Clifford bude dozvoljeno da kaže istinu. Američkom narodu trebalo bi da bude dozvoljeno da sami sude za sebe o tome ko je prema njima iskren, a ko ih vodi u zabludu. Naša ponuda teži ka tome“, rekao je advokat Cliffordove Michael Avenatti, za NBC u ponedjeljak.

Kako se navodi, Trumpu se „daje rok“ do danas u podne po istočnoj vremenskoj zoni.

U pismu se zahtjeva da ne bude preduzeta nikakva akcija sprečavanja objavljivanja intervjua koji je Cliffordova nedavno snimila sa novinarom CNN-a Andersonom Cooperom za CBS u trajanju od 60 minuta.

Kako je AP prošle sedmice prenio, Stormy Daniels je podnijela i tužbu protiv američkog predsjednika u kojoj traži da se poništi sporazum koji je, kako tvrdi, potpisala sa njim nekoliko dana prije predsjedničkih izbora 2016. godine, uz obrazloženje da nije ispravan, a koji ju je spriječio da govori o navodnim susretima sa njim.

U tužbi koja je podnesena u višem sudu u Los Angelesu, navodi se da je sporazum, sklopljen 28. oktobra 2016. godine, „ništavan i bez posljedica“, jer ga Trump nije lično potpisao.

Stormy Daniels je rekla da u javnosti želi da govori o svim detaljima njenog navodnog odnosa sa Trumpom nekoliko sedmica prije izbora.

Ona tvrdi da je započela „intimne odnose“ sa Trumpom 2006. godine, godinu dana nakon što je stupio u brak sa Melaniom Trump, kao i da su se nastavili i u 2007, a da su se sastajali u Nevadi i Kaliforniji.

Prema njenim riječima, Trump joj je platio 130.000 dolara za ugovor o šutnji.

federalna.ba/Beta

RH Saloni Živinice