20 Februar, 2019 12:50 PM
Zovko Mobility

Novogodišnji koncert klasične glazbe večeras u Mostaru

Sve je spremno za Novogodišnji koncert klasične glazbe koji će večeras biti održan u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Organizator koncerta je Simfonijski orkestar Mostar, koji prvi put u 65 godina postojanja organizira ovaj, kako su najavili,  glazbeni spektakl.


videoprilog Rosande Zovko (Dnevnik 1)

Simfonijski orkestar Mostar broji samo šest članova, no na velikoj sceni u Domu hercega Stjepana Kosače večaras će biti preko 40 glazbenika. Ovako mali kolektiv se za veliki glazbeni projekt odlučio zbog pomoći kolega iz drugih krajeva BiH i susjedne Hrvatske.

„Tako da su nam pritekli u pomoć glazbenici iz Rijeke, Zagreba, Varaždina, Širokog Brijega, Čapljine i moje drage Sarajlije, tako da bez njih teško da bi se Simfonijski orkestar upustio u taj veliki projekt“, kaže Snježana Zovko, ravnateljica Simfonijskog orkestra Mostar.

Intenzivne dvomjesečne probe, probrana ekipa glazbenika i mladi dirigent dalmatinskih korjena, ali s trenutnom adresom u Beču, obećavaju vrhunski koncert klasične glazbe.

„Naš maestro Josip Terc se odlučio za repliku iz 1939. koji je Bečka filharmonija izvela prvi put kada je održan novogodišnji koncert u ecu“, dodaje Zovko.

„Na programu je Strauss, polke i valceri, nešto njihovih djela i djela njihovih kolega npr. Rossinija, tako da vjerujem da će program biti zanimljiv“, kaže dirigent Giuseppe Terza.

Mostarci će uz još mnogo iznenađenja na koncertu moći okusiti pravi doživljaj carskoga grada u svoj njegovoj raskoši te početak 2018. začiniti veseljem i vedrinom.

federalna.ba

RH Saloni Živinice