16 Decembar, 2018 11:05 PM
Zovko Mobility

Todorić najavljuje ocjenu ustavnosti ‘Lex Agrokora’

Osnivač ‘Agrokora’ Ivica Todorić najavio je danas da će ove sedmice podnijeti Ustavnom sudu Hrvatske prijedlog za ocjenu ustavnosti ‘Lex Agrokora’, poručivši hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću da svjesno uništava ovaj koncern.

“‘Lex Agrokor’ je duboko neustavan, kao i radnje povjerenika Hrvatske vlade Ante Ramljaka, koje su ne samo štetne za koncern već i za Hrvatsku i njenu privredu i budžet”, napisao je Todorić na svom blogu.

On tvrdi da je hrvatska privreda, zbog neustavnog ‘Lex Agrokora’ izgubila sinergijske potencijale i tržišta koja je sa svojim timom gradio decenijama.

“Tri susjedne, prijateljske zemlje – Srbija, BiH i Slovenija odbile su da priznaju ‘Lex Agrokor’ koji je donijela Hrvatska. Štete za Agrokor, ali i Hrvatsku, već se mjere u milijardama”, naveo je Todorić.

On je optužio Plenkovića da svaki dan priča o “Agrokoru”, a svjesno ga uništava, prenose hrvatski mediji.

“Lex Agrokor je štetan za sve one koji imaju legitimne interese za uspjeh Agrokora – vlasnika, investitore, radnike, dobavljače, hrvatsku državu, kao i zemlje u regionu u kojima Agrokor ima svoje fabrike. Dešava se pljačka i urušavanje sistema, a od početka je jasno da će ovaj zakon proizvesti nesagledive posljedice”, naveo je Todorić.

On ističe da je “Agrokor” u tržišta, sinergije, razvoj novih tehnologija, industrija, kompanija, utrošio milijarde eura i to skupim finansiranjima.

“Stvorili smo nove vrijednosti, otvorili hiljade radnih mjesta, postali internacionalno konkurentni. Sve to preko noći uništava korumpirana država kojom upravljaju lobisti, savjetnici i strvinarski fondovi”, naveo je Todorić.

Hrvatsko pravosuđe tereti Todorića za milionske pronevjere u “Agrokoru”.

federalna.ba/Srna

RH Saloni Živinice