12 Aprila, 2021 4:39 AM
Zovko Mobility

Objavljen videospot za pjesmu “Viša srednja klasa”

Još jedna snimka s prošlogodišnjeg zajedničkog albuma “Putanja”, Frenkija, Kontre i Indiga, danas je dobila prateći videospot. Video za pjesmu “Viša srednja klasa” djelo je Adnana Huremovića (Kreativluk agencija), a dostupan je putem njihovog službenog YouTube/VEVO kanala.

“Spot za “Višu srednju klasu” je dosta drugačiji od svega što smo do sada radili. Po prvi put smo se odlučili okušati u glumi. Adnan Huremović (Kreativluk agencija) je imao genijalnu ideju i scenarij, i vjerujem da je ovo jedan od naših najboljih spotova do sada. Jako je duhovit i mislim da smo svi zajedno odradili odličan posao. Ovo je ujedno i jedan od najzahtjevnijih spotova, imali smo mnogo statista, mijenjali par lokacija i snimanje je trajalo par dana. Međutim uz odličnu organizaciju našeg režisera sve je prošlo u opuštenoj atmosferi. Video spot je pjesmi dao jedno novo lice i vjerujem da će uz njega doći do još šire publike“, Frenkie otkriva o novom spotu.

Kao što je već spomenuto, pjesma “Viša srednja klasa” našla se na prošlogodišnjem studijskom izdanju “Putanja”, koje je najavljeno videospotom i singlom “Karma”, a naknadno su predstavljeni i spotovi za pjesme “bratmoi” ft. Shtuka, “Bio sam tu” te “Jaranstva”. Svi video materijali, uključujući novi video za pjesmu “Viša srednja klasa” mogu se pogledati putem službenog YouTube/VEVO kanala Frenkija, Kontre i Indiga.

Sam album u dostupan je u fizičkom i digitalnom obliku:

Digitalno izdanje “Putanja”: https://fmjam.lnk.to/Putanja

CD izdanje “Putanja”: https://fmjam.lnk.to/PutanjaCDAlbum

Produkciju albuma potpisuje Indigo, dok mu je u miksu i masteringu u pomoć priskočio poznati njemački DJ i producent Christian Prommer. Za naslovnicu albuma bili su zaduženi fotograf Mario Ilić i poznati grafički dizajner Adopekid.

federalna.ba

RH Saloni Živinice