29 Septembra, 2022 5:00 PM
Zovko Mobility

Mnogi naučnici složni: Otkriće Bosanskih piramida u rangu Piramida Maja

Nema sumnje da su bosanske piramide i tuneli ostaci nepoznate, visokorazvijene civilizacije, a boravak u Prahistorijskim
podzemnim tunelima Ravne ima jak pozitivan i mjerljiv učinak na emocionalno i fiziološko stanje svih posjetilaca, neki su od zaključaka najpoznatijeg svjetskog stručnjaka u oblasti razvoja naučnih instrumenata za snimanje energija prostora i živih bića. prof. dr. Konstantina Korotkova.

Korotkov je, u pratnji zamjenika direktora Odjeljenja za razvoj Instituta za atomsku fiziku “JSC Atomstroy” iz Moskve nuklearnog fizičara Olega Smirnova, u periodu od 5. do 10. marta boravio u Visokom te EPC/GDV tehnikom mjerio Bosansku piramidu Sunca, Bosansku piramidu Mjeseca, tumulus u Vratnici, Prahistorijski podzemni labirint Ravne i “Arheološko-turistički park Ravne 2”.

Također, urađena su i mjerenja posjetioca tunela Ravne prije i poslije posjete, kao i analiza vode sa više lokacija.

Korotkov je zaključio i da se nivo energetske aktivnosti na prostorima svih piramida i tunela nalazi u dijapazonu blagotvornog djelovanja, odnosno da ima pozitivan učinak na zdravlje.  Profesor Konstantin Korotkov je fizičar i inžinjer kompjuterskih nauka. Profesor je na katedri za kompjuterske nauke i biofiziku na državnom Univerzitetu za informacijske tehnologije, mehaniku i optiku u Sent Peterburgu, Rusija.

Zamjenik je direktora Istraživačkog instituta za zdravlje u Sent Peterburgu. Predsjednik je Međunarodne asocijacije za medicinsku i primjenjenu bioelektrografiju.  Objavio je više od 200 naučnih članaka u vodećim internacionalnim časopisima za fiziku i biologiju. Vlasnik je 17 patenata u oblasti biofizike. Predavao je u 43 zemlje i učestvovao na više od 100 međunarodnih konferencija. Autor je devet knjiga koje su prevedene na više jezika. Njegovu EPC/GDV tehniku je prihvatilo rusko Ministarstvo zdravlja i certificirana je u Europi, a koristi je više od 1000 ljekara širom svijeta.

Istraživao je brojne megalitne lokacije u svijetu te energiju piramida u Meksiku i Egiptu.

Napore dr. Osmanagića bi trebali podržati svi na naučnom, vladinom i humanitarnom nivou. Ovo otkriće je u rangu otkrića faraonskih grobnica u Egiptu i piramida Maja i Azteka u Centralnoj Americi“, istakao je Korotkov na kraju posjete BiH.

Na ovaj način profesor Korotkov se pridružio plejadi uglednih svjetskih naučnika koji su priznali postojanje bosanskih piramida. Prvi je to uradio egipatski geolog dr. Aly Barakat 2006. godine nakon 42 dana istraživanja u Visokom (“Bosanska piramida Sunca je ljudskom rukom pravljena piramida”), zatim trostruki doktor arheoloških nauka i egiptolog dr. Nabil Swelim 2007. godine nakon dvije godine istraživanja u Visokom (“Bosanska piramida Sunca je najveća piramida na svijetu”), ruski geofizičar akademik Oleg Khavroshkin 2007. (“Bosanske piramide imaju oblik, geometriju i seizmičke vrijednosti kao i egipatske piramide”), američki arheolog prof. dr. Ezra Zubrov sa Buffalo State University iz New Yorka 2010. (“Trebate pronaći ko i kada je pravio bosanske piramide te koja je veza tunela s piramidama”), ruski graditelj piramida Valery Uvarov 2012. (“Bosanske piramide imaju energiju trideset puta jaču nego moderne ruske piramide”), američki astrofizičar dr. Paul LaViolette 2014. (“Otkriće bosanskih piramida je jedno od najvećih otkrića u arheologiji svih vremena”), srbijanski inžinjer Goran Marjanović 2016. (“Objekti u Bosanskoj dolini piramida imaju vrlo precizan raspored kako bi pojačavali energije i stvarali torziona polja na Bosanskoj piramidi Sunca”) te drugi stručnjaci koji su učestvovali na pet međunarodnih naučnih konferencija posvećenih bosanskim piramidama.

nap.ba | foto: klix.ba

RH Saloni Živinice