26 Septembra, 2020 1:29 AM
Zovko Mobility

TK: Poznat identitet osumnjičenih za razbojništva u Ljepunicama i Lipnici

Kantonalni sud Tuzla je prihvatio prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Mirzu Alibašića (33) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo 4. februara 2017. godine u društvenom domu u naselju Ljepunice kod Tuzle.

Alibašić, i za sada nepoznati saučesnik, su osumnjičeni da su 4. februara 2017. godine u večernjim satima, maskirani i naoružani pištoljima, ušli u društveni dom u mjestu Ljepunice, te uz prijetnju da će upotrijebiti pištolje od četiri posjetioca objekta utuđili oko 550 KM i tri mobilna telefona.

Alibašić je osumnjičen i da je nakon toga prislio jednog od oštećenih da ih svojim vozilom preveze na obližnju lokaciju, gdje su mu otuđili još jedan telefon, napustili vozilo i udaljili se.

Također, Kantonalni sud Tuzla je prihvatio prijedlog tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Elvira Sadikovića (35) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je, sa nepoznatim saučesnikom, počinio krivično djelo razbojništvo u pokušaju.

Postoji osnovana sumnja da su Sadiković i njegov saučesnik 16. avgusta 2016. godine, maskirani i naoružani automatskom puškom i pištoljem, ušli u u objekat „Čitaonica“ u naselju Jasici-Lipnica u blizini Tuzle, te je saučesnik ispalio jedan hitac iz pištolja tražeći novac od prisutnih a Sadiković je repetirao automatsku pušku.

Kada je jedan od posjetilaca pokušao spriječiti da opljačkaju prisutne, saučesnik ga je udario nogom u stomak, te su se obojica udaljili iz objekta.

U koordinaciji i zajedničkim aktivnostima sa Tužilaštvom, pripadnici OKP PU Tuzla i Sektora kriminalističke policije MUP-a TK su, radeći na otkrivanju počinilaca različitih krivičnih djela počinjenih u poslednjih nekoliko mjeseci na području tuzlanske mjesne zajednice Lipnica i naselja Ljepunice i Jasici, utvrdili identitet dvojice osumnjičeih u navedenim događajima, nakon čega su 16. i 17. februara lišeni slobode.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva.

Istraga u vezi sa ovim događajima je i dalje u toku – saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

PovezniceVelika zabrinutost građana: Tuzlanska naselja na udaru kriminalaca

tuzlainfo.ba

RH Saloni Živinice